2021/2022 GÜZ DÖNEMİNDE STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

11 Ağustos 2021 Çarşamba

2021/2022 GÜZ DÖNEMİNDE STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİLENDİRME

Staj yapsın veya yapmasın tüm öğrencilerin 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında internet üzerinden ders kaydı yapması gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk öğrencilerimizin kendilerine aittir.

Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir. Bu tür durumu bulunan öğrencilerin de öğrenci işlerini arayarak durumunu bildirmesi 
ve dönem değişikliği yapması gerekmektedir.

STAJ BAŞVURUSU İÇİN YAPILACAKLAR:
 
  • Staj başvurusu için İŞYERİ UYGULAMASI KABUL FORMU (1) ve STAJ SÖZLEŞMESİ (2) formlarının doldurup, staj yapacakları yere imzalattırılması gerekmektedir. İşyerinin kabul formu ve staj sözleşmesinin kendilerinde kalmasını istemesi durumunda 2 nüsha olarak çoğaltabilirsiniz. Islak imzalı olarak posta veya kargo yolu ile Giresun Üniversitesi Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu Körliman Mevki Tirebolu/GİRESUN adresine en geç 17 Eylül 2021 tarihine kadar gönderebilirler.
  • Firma veya kurumlara staj hakkında bilgisi olması açısından ilgili makama başlıklı yazı (3) verilebilir.
  • Ücret talep etmeyen veya ödeyemeyen işletmelere, istenilmesi halinde "Ücret talep edilmediğine dair belge" verilebilir.
  • Kamuda staj yapacakların STAJ SÖZLEŞMESİ formunu doldurmalarına gerek bulunmamaktadır. Sadece İŞYERİ UYGULAMASI KABUL FORMU doldurulması yeterlidir.
  • Uygun sigortalı bir işte çalışanların muafiyet başvurusu için öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir.
  • Kendi sigortası olan, yetim aylığı vb. geliri olan öğrencilerin sigortalarının çakışmaması için mutlaka ilgili formda belirtmesi gerekmektedir.
STAJ BAŞVURU EVRAKLARI

1. İşyeri Uygulaması kabul formu (Başvuru formu)
2. Staj sözleşmesi (Başvuru sözleşmesi)
3. İlgili makama staj yapması zorunludur yazısı