2022-2023 Güz Dönemi Staj Dosyaları ve Staj Süresince Yapılacaklar

27 Haziran 2022 Pazartesi

STAJ YAPSIN VEYA YAPMASIN,TÜM ÖĞRENCİLER 27-30 AĞUSTOS 2022 TARİHLERİ ARASINDA DERS KAYITLANMALARINI YAPACAKLARDIR.

2022-2023 GÜZ DÖNEMİ 3+1 STAJ DUYURUSU

A-STAJA BAŞLAMA EVRAKLARI
1-İşyeri Uygulaması Kabul Formu(form 1) (Başvuru formu)
2-Staj Sözleşmesi(form2) (Başvuru sözleşmesi)
3-İlgili Makama Staj Yapması Zorunludur Yazısı(form 3)

Güz döneminde staj yapacak öğrenciler  staj evraklarını 29 Temmuz 2022 mesai bitimine kadar yüksekokula teslim etmeleri gerekmektedir.

Öğrenciler için staj başladıktan sonra yapılacaklar (İş Akış Cetveli):
  • Staj başlama tarihi 12 Eylül 2022’dir. Staj başvurusunda bulunan öğrenciler staj çalışmasını, belirttikleri işyerlerinde yapmak zorundadırlar.
  • Öğrenci stajla ilgili her konuda sadece KENDİ STAJ DANIŞMANI ile iletişim halinde olacaktır.
  • 30 Ekim- 06 Kasım 2022 tarihleri arasında (vize haftası) öğrenci, İşyeri Uygulama Sorumlusu tarafından imzalanacak İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4) belgesini ve staj dönemi boyunca hazırlamış olduğu STAJ DOSYASI-VİZE (form 5) belgesini KENDİ STAJ DANIŞMANINA teslim edecektir.
  • Öğrenciler eğer alttan aldıkları dersleri var ise bu hafta izinli olduklarından dolayı ilgili derslerinin sınavlarına gireceklerdir.
  • 25 Aralık 2022  staj bitiş tarihidir.
  • 26-30 Aralık 2022 tarihleri arasında Öğrencinin İşyeri Uygulama Sorumlusu tarafından tekrar imzalanacak olan İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4) belgesinin ve STAJ DOSYASI-FİNAL (form 7) belgesinin KENDİ STAJ DANIŞMANINA teslim etmesi gerekmektedir.
  • Her ay sonunda (ay sonunu takip eden haftanın içinde) Öğrencinin PUANTAJ KAYIT CETVELİ (form 9) ve kendisine ücret ödenmiş ise STAJ SONU DEVLET KATKI PAYI FORMU (form 8) belgelerinin ve Staj Ücretlerinin Yatırıldığına Dair Dekontların (asgari ücretin agi hariç net tutarının yüzde 30'u şeklinde ödendiğini gösteren banka dekontu  -aşağıda örneği bulunmaktadır-) staj danışmanına teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar Dekont getirmeyen, ibraz etmeyen öğrencinin staj yaptığı işletmeye herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Staj Sözleşmesinde yazan işletme IBAN numarası ile staj sonu devlet katkı payı onay formunda yazan IBAN numarası aynı olmalıdır. Kamu kurumlarına herhangi bir geri ödeme yapılamamaktadır. Yani özel sektörde staj yapıp stajdan ücret alan öğrenciler her ay staj danışmanlarına form 8, form 9 ve dekont ulaştıracaklardır.
  • Staja giden tüm öğrenciler her ay Staj Danışmanlarına Puantaj cetvelini (form 9) teslim etmek zorundadır.
  • Meydana gelecek aksaklıklardan öncelikle öğrencinin kendisi sorumlu olacaktır.
 
Staj Danışmanları için bilgilendirme;
  • Mesleki uygulamanın yapılacağı işyerleri ile ilgili çalışmalar yaparak, mesleki uygulama eğitiminin Bölüm ve işyerleri ile koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlayacaklardır. Mesleki uygulama eğitimi alan öğrencilerin çalışmalarını, belirli periyotlarla İşyeri sorumlusu ile irtibata geçip takip edecek ve ayrıca “Mesleki Eğitim Uygulama Yönergesi (3+1)” ‘nde belirtilen gereklilikleri yerine getireceklerdir.
  • Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünün 29.08.2019 tarih ve 45601 sayılı yazısında belirtildiği üzere İŞYERİ UYGULAMASI EĞİTİMİ dersi kapsamında daha sonraki dönemlerde işyeri eğitimine gidecek öğrencilerle ilgili olarak, ekte örneği gönderilen (14 haftalık) bir eğitim programı hazırlayacaktır. Her hafta program dahilinde bu öğrencilerle bir araya gelip, belirlenen eğitim çalışmasını yapacaktır. Dönem sonlarında da bu öğrencilere yönelik yaptığı çalışmaları anlatan bir raporu ilgili Yüksekokul Müdür Yardımcısına sunacaktır.
  • Her ay kendilerine ulaşan, dekont, puantaj, devlet katkı payı onay formu vb. belgeleri öğrenci işlerine teslim edecektir.
  • 30 Ekim- 06 Kasım 2022 tarihleri arasında Staj Danışmanı öğretim elemanının İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4), STAJ DOSYASI-VİZE (form 5) ve kendilerinin hazırladığı ÖĞRETİM ELEMANI DEĞERLENDİRME FORMU (form 6) ile yaptıkları değerlendirme ile Ara Sınav notunun belirleyip sisteme gireceklerdir.
  • 30 Ekim- 06 Kasım 2022 tarihleri arasında Staj Danışmanı öğretim elemanının İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4), STAJ DOSYASI-FİNAL (form 7) ve kendilerinin hazırladığı ÖĞRETİM ELEMANI DEĞERLENDİRME FORMU (form 6) ile yaptıkları değerlendirme ile Final Sınav notunu belirleyip sisteme gireceklerdir.

B-VİZE-FİNAL DÖNEMİNDE VERİLECEK EVRAKLAR
1-İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4)
2-STAJ DOSYASI-VİZE (form 5)
3-ÖĞRETİM ELEMANI DEĞERLENDİRME FORMU (form 6)
4-STAJ DOSYASI-FİNAL (form 7)

C-HER AYIN BAŞINDA,BİR ÖNCEKİ AYA AİT VERİLMESİ GEREKEN EVRAKLAR
1-STAJ SONU DEVLET KATKI PAYI FORMU (form 8)
2-PUANTAJ KAYIT CETVELİ (form 9)
3-DEKONT

Öğrenciler için kariyer yönetim sistemi kayıt videosu
Firma veya kurumlar için kariyer yönetim sistemi kayıt videosu