Ön Koşullu Dersler Hk.

15 Eylül 2024 Pazar

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Senatosunun 10 Eylül 2024 tarih ve 259 sayılı toplantısında, 13 Haziran 2024 tarih ve 255/14 sayılı kararındaki ''ön lisans bölüm ve programlarının 2. yarıyıllarında, lisans programlarının ise 1, 7 ve 8. yarıyılları hariç diledikleri yarıyıllarında en az bir ön koşullu ders belirlenmesi'' hükmünün 2024-2025 Güz döneminden itibaren kayıt yaptıran öğrenciler için uygulanması karar altına alınmış olduğundan, alınan karar gereğince bölüm ve programların 2. ve 3. sınıflarına tanımlanan ön koşullu derslerin bağlantıları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca kaldırılmıştır. 2024-2025 Güz döneminde sadece 1. sınıflara tanımlanan ön koşullu dersler aktif olacak, 2. ve 3. sınıflara tanımlanan ön koşullu dersler ise önümüzdeki yıllarda aktif edilecektir.

Kayıt yenileme haftasında, alınması gereken ancak ön koşullu ders tanımlandığı için öğrencilerin kayıtlanamadığı dersler varsa danışman öğretim elemanlarınca tespit edilerek bu dersler ilgili öğrencilere ekle-çıkar haftasında (16-19 Eylül 2024) eklenecektir.

Not: 13 Haziran 2024 tarih ve 255/14 sayılı Senato Kararından önce bölüm ve programların öğretim planlarında yer alan ön koşullu dersler sınıf farketmeksizin uygulanmaya devam edecektir.

Detaylı bilgi için üniversitemizin resmi internet sitesindeki duyuruya bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunulur.