2024-2025 Güz Dönemi Staj Duyurusu

10 Temmuz 2024 Çarşamba

Sevgili Öğrencilerimiz,

2024-2025 Güz dönemi staja gidecek olan tüm 2. sınıf öğrencilerimizin staj yerlerini ayarlamaları gerekmektedir. Staj yerinizi ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyebilir ve gerekli formları imzalatarak Meslek Yüksekokulumuza ulaştırabilirsiniz. Staj evrakları için son gönderme tarihi 31 Temmuz 2024 olarak belirlenmiştir.

 
  • Staja giden öğrenciler iş yerlerinde sadece 14 hafta boyunca staj yapacaklardır, bunun dışında alttan dersleri yok ise ders almayacaklardır.
  • Ayrıca alttan dersi olanlar, devamsızlıktan kalmış olmadıkları sürece staj dersleri ve kaldıkları dersleri birlikte alabilirler.
  • Not ortalaması 1.80’in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
  • Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani; Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci, Bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir. Bu tür durumu bulunan öğrencilerin de öğrenci işlerini arayarak durumunu bildirmesi ve dönem değişikliği yapması gerekmektedir.
  • Öğrenci iş kazası geçirirse ve/veya staj sırasında rahatsızlanıp rapor alırsa derhal staj yaptığı iş yerine ve Meslek Yüksekokuluna bilgi vermelidir. Hastalık raporu, Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Birimi'ne mutlak suretle bildirilmek zorundadır.

3+1 Eğitim Modelinin amacı nedir? Temel amacı belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olan Meslek Yüksekokullarında, öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile Eğitim Öğretimin; 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin ise tam zamanlı olarak işletmelerde uygulamalı yapılması ile istihdam edilebilme imkânlarını artırmaktır.

Staj Başvurusu İçin Yapılacaklar:
 
•    Staj başvurusu için İşletmede Mesleki Eğitim/Staj Kabul Formu (1) ve İşletmede Mesleki Eğitim/Staj Sözleşmesi (2) formlarının doldurulup, staj yapılacak yere imzalattırılması gerekmektedir. İş yerinin kabul formu ve staj sözleşmesinin kendilerinde kalmasını istemesi durumunda iki nüsha olarak çoğaltılabilir. Islak imzalı olarak posta veya kargo yolu ile "Giresun Üniversitesi, Giresun Üniversitesi Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu, Körliman Mevki, Tirebolu/Giresun" adresine en geç 31 Temmuz 2024 tarihine kadar gönderebilirler.
•    Ortalaması 1.80'in altında kalan ve devamsızlıktan kaldığı dersi bulunan öğrencilerin öğrenci işlerine bilgi vermeleri gerekmektedir.
•    Firma veya kurumlara staj hakkında bilgisi olması açısından İlgili Makama Staj Yapması Zorunludur (3) yazısı verilebilir.
•    Kamuda staj yapacakların İşletmede Mesleki Eğitim/Staj Sözleşmesi (2) formunu doldurmalarına gerek bulunmamaktadır. Sadece İşletmede Mesleki Eğitim/Staj Kabul Formu (1) doldurulması yeterlidir.
•    Uygun sigortalı bir işte çalışanların muafiyet başvurusu için öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir. Staj muafiyeti, öğrenim süresini kısaltmamaktadır.
•    Kendi sigortası, yetim aylığı vb. geliri olan öğrencilerin sigortalarının çakışmaması için mutlaka danışmanına ve öğrenci işlerine bilgi vermesi gerekmektedir.
•    Daha fazla bilgi için Sıkça Sorulan Sorular (4)2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 3+1 Mesleki Eğitim Uygulama Takvimi (5) ve 3+1 Mesleki Eğitim Modeli Uygulama Yönergesi (6) bağlantılarını inceleyebilirsiniz.


(1) İşletmede Mesleki Eğitim/Staj Kabul Formu 
(2) İşletmede Mesleki Eğitim/Staj Sözleşmesi
(3) İlgili Makama Staj Yapması Zorunludur Yazısı
(4) Sıkça Sorulan Sorular
(5) 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 3+1 Mesleki Eğitim Uygulama Takvimi
(6) 3+1 Mesleki Eğitim Modeli Uygulama Yönergesi